Over ons

Hans en Ab runnen samen Psychologenpraktijk Nijlân. Hieronder vind je meer informatie.

Hans Heres (1969)

"Samenwerken om de puzzel op te lossen"

Het mooie aan mijn werk vind ik om samen te onderzoeken hoe een klacht is ontstaan, waarom deze blijft terugkomen en natuurlijk wat we er het beste tegen kunnen doen. Puzzelen om de logica van de psyche te ontdekken. Ons vak heet niet voor niets ‘psychologie’.

Het werkveld in de basis-GGZ is breed en mijn bijzondere interesse gaat uit naar arbeidsgerelateerde problematiek, lichamelijke klachten met een psychische achtergrond en angstklachten. Om de zorg zo passend mogelijk te maken zoek ik graag de samenwerking met verschillende disciplines in de zorg.

Hans Heres is sinds 1996 gevestigd als zelfstandig psycholoog.

GZ-Psycholoog BIG-nummer: 19051893625
KVK: 01154595
Lid van: LVVP, Psyzorg Fryslân.

Ab Swart (1970)

"Ruimte maken om opnieuw koers te bepalen"

Vind jij het lastig om je grenzen te bewaken? Merk je dat je wereld klein wordt? Loop je regelmatig tegen dezelfde problemen aan? Ieder mens worstelt in het leven en soms zijn er omstandigheden waardoor je niet verder komt. Hulp van een psycholoog kan dan uitkomst bieden.

Wat mij aanspreekt in mijn werk is het vanuit gelijkwaardigheid meekijken en begeleiden in het bepalen van een nieuwe koers. Dit door je te helpen je verleden te begrijpen en hier opnieuw betekenis aan te kunnen geven en/of je te ondersteunen in het helder krijgen van je waarden en kracht, en deze te laten groeien. Dit proces samen opstarten zodat je er zelf verder mee kan is mijn missie.

Ik heb ruime ervaring in het werken met mensen met psychische en psychiatrische problematiek. Onder andere mensen met angst-, stemmings- en persoonlijkheidsproblematiek. Mijn werkwijze kenmerkt zich door een client- en oplossingsgerichte benadering met als therapeutische kaders: (oplossingsgerichte) cognitieve gedragstherapie, lichaamsgerichte therapie (PMT), mindfulness based cognitive therapy (MBCT), EMDR en schematherapie.

Thema’s als (mentale) grenzen, waarden, overtuigingen, emoties, acceptatie, komen regelmatig voorbij.

Ab Swart heeft ruime ervaring als GZ-psycholoog/psychomotorisch therapeut.

Hij is werkzaam binnen de GGZ sinds 2000 en is sinds 2022 werkzaam als vrijgevestigd GZ-psycholoog.

BIG-nummer: 89931020525
KVK: 87206684
Lid van: LVVP, Vereniging EMDR Nederland, Vereniging voor SchemaTherapie, Psyzorg Fryslân.